Velika količina kiše

Jaka kiša u Sarajevu dovela do kolapsa u prometu: Poplavljeno više ulica

sarajevo poplavljene ulice
Klix.ba
07.08.2023.
u 19:38

Kiša koja je u Sarajevu počela padati danas oko 14 sati dovela je do kolapsa na prometnicama u pojedinim dijelovima grada.

Velika količina kiše koja je pala u glavnom gradu BiH dovela je do plavljenja pojedinih ulica, a prema fotografijama trenutno je najteže u ulici Safeta Zajke u Boljakovom Potoku, naselju Hrasno i podvožnjaku koji vodi u Buća Potok.

U ulici Safeta Zajke došlo je do potpunog kolapsa s obzirom da je uslijed velike količine padalina, voda u potpunosti poplavila prometnicu zbog čega su se automobili našli zaglavljeni te im je onemogućeno kretanje.

Osim toga, kiša je prouzročila i blokadu u prometu i u ostalim gradskim ulicama. Kako piše Klix.ba, poplavljen je i podvožnjak u Buća Potoku i ulica Džamijska u Hrasnom.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) do kraja dana također prognozira padaline. Večeras se širom zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno u središnjim, istočnim područjima Bosne su moguće intenzivnije padaline, prećene jakim udarima vjetra, što može uvjetovati pojavu urbanih poplava.

Sutra će u središnjim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tijekom dana. U ostatku zemlje pretežito sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stupnjeva.

U Sarajevu prije podne umjereno do pretežito oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tijekom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 23.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije