Zajednički projekti

Jačanje veza između Brčko Distrikta i Tuzlanske županije

anto domic
25.03.2016.
u 17:15

Zainteresirani smo za unapređenje suradnje na razinama gospodarstvenika i resornih ministarstava kako bismo ovaj prostor, koji je uistinu ekonomski jedinstven, mogli iskoristiti za dobrobit stanovnika Brčko Distrikta i Tuzlanske županije, izjavio je Domić

Izaslanstvo Vlade Tuzlanske županije i gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić razgovarali su o pokretnju važnih projekata koji bi se mogli zajednički realizirati, ocijenio je Domić nakon susreta, javlja Fena. 

- Projekti se vežu uz obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, razvoj gospodarstva, ali je dominirala i tema u vezi s obilježavanjem 70. godišnjice izgradnje željezničke pruge Brčko - Banovići kao simbola ovog kraja. Imajući u vidu da je Brčko Distrikt nezaobilazna karika u tom lancu događaja koji se obilježava koncem godine, razrađivali smo način i model njegovog organiziranja. Zainteresirani smo za unapređenje suradnje na razinama gospodarstenika i resornih ministarstava kako bismo ovaj prostor, koji je uistinu ekonomski jedinstven, mogli iskoristiti za dobrobit stanovnika Brčko Distrikta i Tuzlanske županije, izjavio je Domić.

Napomenuo je kako je Brčko Distrikt prije rata bio u sastavu šire tuzlanske regije i da te poveznice još postoje. Dosadašnja suradnja na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu ocijenjena je uspješnom, iako je bila bez institucionalne podrške te je izraženo očekivanje da će institucije sustava dati doprinos.

Premijer Tuzlanske županije Bego Gutić rekao je da su razlozi posjeta zapravo nastojanja da se definiraju oblasti suradnje između Brčko Distrikta i Tuzlanske županije, koja već postoji na gospodarskoj kulturnoj i sportskoj razini, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa u Tuzli.

- Zaključili smo da je za stvaranje institucionalnog okvira u narednom vremenu tu suradnju potrebno potpomoći i s naše strane odnosno kroz instituciju županije i Brčko Distrikta. Dogovorili smo da zajednički u narednom razdoblju pokušamo lobirati kod nadležnih institucija da se što prije pokrenu aktivnosti kod javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH na animiranju ovog poduzeća i svih relevantnih subjekata koji se bave cestovnom infrastrukturom, a u vezi s realizacijom projekta autoceste Tuzla - Orašje, koja na najkraći mogući način povezuje Tuzlansku županiju s Europskom unijom,  naglasio je Gutić.

Tijekom sastanka dogovoreno je organiziranje sastanka predstavnika dviju gospodarskih komora radi stvaranja novih i jačanja postojećih poslovnih veza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije