Počeli radovi

Jačanje prometne mreže u Kreševu

11.08.2015.
u 07:39

Sarajevska tvrtka "Strabag" kao najpovoljniji ponuđač na raspisanom javnom natječaju započela je radove na izgradnji dionice Resnik - Volujak duge 1,6 km. Izgradnjom ove prometnice, Poslovna zona u Kreševu bit će povezana s trasom autoceste u Lepenici u općini Kiseljak. Zapisnik o uvođenju izvođača "Strabag" d.o.o. Sarajevo u posao nedavno su potpisali Zlata Kuliš, predstavnica općine Kreševo, Sead Leko, ovlašteni predstavnik Ravnateljstva za ceste Srednjobosanske županijed, Edhem Kukavica, ovlašteni predstavnik izvođača "Strabag" d.o.o. Sarajevo, te Mehmed Salkić, ovlašteni predstavnik nadzornog organa "Design & QC. Ovom prilikom predstavnica općine Kreševo predala je izvođaču radova i nadzornom organu dokumentaciju za izvođenje radova na projektu "Rekonstrukcija i izgradnja ceste R443a i propusta u PZ 'Resnik', dionica Resnik - Volujak I. faza". Rok za izvođenje radova je 65 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Početku radova prethodila je odluka Sabora SBŽ o kreditnom zaduženju u iznosu od 1,400.000 KM kod Razvojne banke Federacije BiH za izgradnju spomenute dionice. Obraćajući se zastupnicima, županijski premijer Tahir Lendo kazao je kako je izgradnja ove pristupne dionice ceste, duga 1,6 km, koristan infrastrukturni projekt koji će unaprijediti razvoj ovog područja.

Tijekom rasprave pojedini zastupnici su upozorili da se SBŽ ne razvija ravnomjerno, a zastupnik SDP-a Senad Selimović predložio je da sljedeće značajno zaduženje ove županije bude namijenjeno razvoju vrbaskog kraja koji je, kako je rekao, zapostavljen.

Zastupnica HDZ-a BiH Lidija Bradara naglasila je kako za razvoj moraju postojati i inicijativa lokalne samouprave te poduzetnički duh, naglašavajući da će izgradnja ove dionice ceste, odnosno spajanje s autocestom, olakšati prijevoz robe i poslovanje poduzetnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?