Zasjedao Operativni stožer

Jača se kontrola granice, osigurava dodatna lokacija za migrante

25.05.2018.
u 14:52

Koordinacijsko tijelo za pitanje migracija u Bosni i Hercegovini danas je održalo prvi sastanak kao Operativni stožer na kojem je razgovarano o trenutnoj situaciji u ovoj oblasti te predložena rješenja za spriječavanje ilegalnih prelazaka granice te zbrinjavanju migranata koji se nalaze u BiH.

Naime, u slučaju kriznih situacija u oblasti migracija Koordinacijsko tijelo djeluje i kao Operativni stožer, u koji pored predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Granične policije BiH, SIPA-e, Službe za poslove sa strancima BiH ulaze i predstavnici stožera s razine  entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Jedan od zaključaka Operativnog stožera je dalje jačanje kontrole granice kako bi se spriječili ilagalni ulasci u Bosnu i Hercegovinu. Tako će pored pripadnika SIPA-e i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH biti zatražena podrška i drugih policijskih agencija kao ispomoć Graničnoj policiji BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji je predsjedavao sastankom stožera, istaknuo je da su dosadašnje mjere pojačanog nadzora granice dale rezultat i da je značajno smanjen broj ulazaka ilegalnih migranata u BiH.

Također, razgovarano je o zbrinjavanju migranata koji se trenutno nalaze u BiH. Istaknuto je da će sljedeći tjedan biti osigurana dodatna lokacija u blizini Sarajeva, a istovremeno započinju aktivnosti na iznalaženju adekvatnijeg smještaja za migranate koji se nalaze na području Unsko-sanske županije.

Današnjem sastanku je nazočio i PeterVan der Auweraert, šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije