Jablanica

Jablanički vatrogasci se do jutarnjih sati borili sa vatrenom stihijom

požar
21.03.2016.
u 11:40

Požar površine od oko tri hektara zahvatio je nisko raslinje i hrastovu šumu, 20. ožujka u mjesnoj zajednici Ostrožac, općina Jablanica.

Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu, kazao je za Fenu kako je požar prijavljen jučer u 13 sati u Mjesnoj zajednici Ostrožac na lokalitetu Mrakova i Brgulića te da uzrok požara još uvijek nije utvrđen, kao i to da je o svemu obaviještena Policijska postaja Jablanica.

- Jablanički vatrogasci su se borili sa vatrenom stihijom na nepristupačnom i strmovitom terenu. Požar nošen vjetrom zahvatio je nisko raslinje i hrastovu šumu a opožarena površina iznosi oko 3 hektara, kazao je Nezirić.

Nezirić je istaknuo da je u požaru stradao jedan dalekovodni stub te kako su sinoć od 12 sati bez napajanja električnom energijom ostala prekojezerska sela Mrakovo, Žuglići, Šabančići i Rodići, kao i to da je požar u jutarnjim satima stavljen pod kontrolu.

- Napominjemo kako je Služba civilne i protupožarne zaštite Općine Jablanica u petak, 18. ožujka, izdala upozorenje za poduzimanje preventivnih mjera zaštite od požara, kazao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije