ŠTEFANEK:

Ja sam zapovijedao u Orašju, a ne Matuzović

ŠTEFANEK:
05.11.2016.
u 20:40

General Hrvatske vojske, Vinko Štefanek za Novu tv kazao je kako je on  “zapovijedao brigadama na prostoru Orašja a ne Đuro Matuzović”, prenosi hms.ba

Odvjetnik Almin Dautbegović kazao je kako Štefanekovo priznanje izravno “skida” zapovjednu odgovornost s njegovog branjenika, osumnjičenog generala HVO-a, Đure Matuzovića iz Orašja.

“Drago mi je da se Vinko Štefanek sam javio i objasnio cijelu situaciju na području Orašja. Ovakvo priznanje kako je on zapovijedao  na području Orašja skida izravnu zapovjednu odgovornost s generala HVO-a, Đure Matuzovića”,  izjavio je Almin Dautbegović za Dnevnik.ba.

Podsjetimo, 31.listopada uhićena su desetorica bivših pripadnika HVO-a s područja Bosanske Posavine pod sumnjom da su počinili ratni zločini nad osobama sprske nacionalnosti. Među uhićenima je  Đuro Matuzović (64), umirovljeni general HV-a i jedan od organizator obrane na području orašja i oraškog zbornog područja.Uhićeni su i Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (57) i Stijepo Đurić (51).

Sud BiH je za svih 10 osumnjičenih odredio pritvor od mjesec dana kako bi se izbjegla opasnost od bijega i utjecaja na svjedoke i proces istrage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?