Povjerenstvo

Izvršiti reviziju javne nabavke knjižica za putovnice za razdoblje 2015.-2018.

putovnice
30.01.2018.
u 14:30

Povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za financije i proračun na današnjoj sjednici je jednoglasno zaključilo da Ured za reviziju institucija BiH treba izvršiti reviziju učinka u vezi s javnim nabavkama knjižica za putovnice BiH u razdoblju 2015.-2018. godina.

Istovremeno je Povjerenstvo prihvatilo izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi „Blagovremenost postupaka javnih nabavki u institucijama BiH“, koji je napravio Ured za reviziju.

Tijekom rasprave o ovoj točki dnevnog reda, član Povjerenstva za financije i proračun Jasmin Emrić (A-SDA) kazao je da veliki problem predstavlja što je u cjelosti poništena natječajna dokumentacija za 14 posto postupaka javnih nabavki, što je vidljivo iz prezentiranog izvješća revizora.

Zakon o javnim nabavkama BiH, po mišljenju člana Povjerenstva Damira Bećirovića (Demokratska fronta) „pravljen je za koruptivne radnje i kriminal“ i nitko ne odgovara krivično za počinjene nepravilnosti konstatirane u izvještaju revizora.

- Bilo bi zanimljivo vidjeti koje tvrtke su povukle najviše novca iz državnog proračuna - kazao je Bećirović i dodao da Zakon o javnim nabavkama ostaje i dalje jedan od najproblematičnijih zakona u BiH.

Povjerenstvo za financije i proračun je na ovoj sjednici odobrila izvještaj o obavljenim prestrukturiranjima proračunskih rashoda institucija BiH za razdoblje 1. siječnja - 30. rujna 2017. godine, koji je napravio Ministarstvo financija i trezora BiH.

Zaključila je također jednoglasno da treba doraditi i ponovno staviti na dnevni red izvještaj o njenom prošlogodišnjem radu, koji je napravio ured tajništva ovog povjerenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije