Svečanost

Izvršena primopredaja dužnosti zapovjednika u Višenacionalnoj bojni EUFOR-a

EUFOR
24.02.2016.
u 18:10

Danas je održana svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika u Višenacionalnoj bojni EUFOR-a. Višenacionalna bojna sastoji se od vojnika iz tri različite države, koji zajedno služe u EUFOR-u.

Primopredaja dužnosti zapovjednika Višenacionalne bojne izvršena je između pukovnika Reinharda Bachera i pukovnika Michaela Vitoveca, koji su obojica pripadnici austrijskog kontingenta u EUFOR-u. Pukovnik Vitovec je u svom govoru na svečanosti naveo: “Misija EUFOR-a, Althea, je izazovna i interesentna. Ja sam potpuno svjestan važnosti uloge Višenacionalne bojne u aktivnostima na osposobljavanju i obuci za Oružane snage Bosne i Hercegovine u smislu zajedničke kombinirane obuke”.

Višenacionalna bojna redovito izvodi vježbe s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, tako da će najesen 
ove godine biti održana još jedna vježba s pričuvnim snagama koje dolaze iz cijele Europe. Ova vježba, pod nazivom “Operativno uvježbavanje”, namijenjena je za uvježbavanje sposobnosti EUFOR-a za raspoređivanje pričuvnih snaga, kako bi se u slučaju potrebe pružila pomoć bh. vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja. Ova vježba se održava svake godine, u suradnji sa OS BiH i zemljama sudionicima u misiji, priopćeno je iz EUFOR-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije