Brkić - Rabai

Izraženo zadovoljstvo zbog napretka BiH u NATO integracijskom procesu

nato
25.04.2017.
u 15:56

Zamjenik Brkić izrazio je uvjerenje da bi Savez donošenjem odluke o aktivaciji MAP-a, dao poticaj i ubrzao proces euroatlantskih integracija, uz istovremeni pozitivni utjecaj na ostale reformske i političke procese u zemlji.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josip Brkić sastao se danas s koordinatorom za javnu diplomaciju za partnerske zemlje u NATO Brisel Zsoltom Rabaijem. 

Zamjenik ministra Brkić informirao je koordinatora Rabaija s aktualnom političkom situacijom u BiH ističući da je članstvo u NATO važno političko pitanje oko kojeg za sad ne postoji opći konsenzus kao što je slučaj s europskim integracijama. Razgovaralo se o NATO komunikacijskoj strategiji, planiranim aktivnostima Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, suradnji s bh. institucijama kao i mogućnostima za podizanje svijesti i promociji koristi koju bi BiH imala od NATO-a. 

Sugovornici su se složili da BiH kao partnerska zemlja surađuje s NATO članicama u mnogim aktivnostima, ističući organizaciju i izvođenje NATO EADRCC vježbe o otklanjanju posljedica katastrofe, u rujnu 2017. godine u Tuzlanskoj županiji, kao dobar primjer suradnje.

Zamjenik Brkić izrazio je uvjerenje da bi Savez donošenjem odluke o aktivaciji MAP-a, dao poticaj i ubrzao proces euroatlantskih integracija, uz istovremeni pozitivni utjecaj na ostale reformske i političke procese u zemlji. Također je informirao sugovornika o stavu Povjerenstva za NATO integracijski proces o potrebi nastavka aktivnosti u vezi implementacije NATO komunikacijske strategije BiH s ciljem približavanja NATO integracijskog procesa bh. javnosti.

Koordinator za javnu diplomaciju Rabai rekao je da je BiH u fokusu partnerstva, kao i da je vidljiv momentum, volja i konsenzus. Izrazio je zadovoljstvo zbog napretka BiH u NATO integracijskom procesu kao i nadu za nastavak uspješne suradnje, priopćeno je iz MVP BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije