Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Iznos posebne trošarine na cigarete ostaje na razini 2019.

18. studenoga 2019. u 15:44 0 komentara 35 prikaza

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH usvojio je danas Odluku o minimalnoj i posebnoj trošarini na cigarete, čime iznos specifične trošarine ostaje na razini 2019 godine, a čime se završava proces harmonizacije trošarinskog opterećenja s propisanim zakonskim minimumom. 

Nakon sjednice u Mostaru priopćeno je kako je usvojena i Odluka o količinama dizel goriva na koje se ne plaća cestarina za 2020. godinu, koje predstavljaju redovito oslobađanje od plaćanja cestarine na dizel gorivo koje se koristi za potrebe rudnika, termoelektrana i željeznica. 

Prihvaćena je i odluka o visini kompenzatorne kamate za prvo polugodište 2020. godine (1.siječnja do 30. lipnja 2020.) i ona na godišnjoj razini iznosi 12 posto.  

UO UNO dao je pozitivno mišljenje na Odluku o usuglašavanju i utvrđivanju carinske tarife i carinske politike za 2020. godinu. 

Na današnjoj sjednici razmatrano je više informacija među kojima i Informacija o odgađanju izvršenja rješenja od strane Suda BiH.  

UO UNO nije usvojio Odluku o određivanju privremenih koeficijenata raspodjele, niti o poravnanjima. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.