“BL bike”

Iznajmljivanje bicikala sve popularnije, uskoro još jedan terminal

05.03.2019.
u 19:13

“BL bike” ponovno bi trebao biti na raspolaganju rekreativcima Banje Luke najkasnije do početka travnja, potvrdili su u Odsjeku za promet, piše Srpskainfo. - U planu je taj sustav proširiti još jednim terminalom za iznajmljivanje bicikala. Tijekom ovog tjedna raspisat ćemo javnu nabavu za proširenje sustava koji podrazumijeva postavljanje novog terminala za iznajmljivanje i određenog broja bicikala. Kada je riječ o novom terminalu, u opciji su dvije lokacije, i to u Obilićevu na križanju Ulice cara Lazara s dijelom Istočnog tranzita ili u Rosuljama na križanju ulica Trive Amelice i kralja Petra II. – kazao je šef tog odsjeka Slavko Davidović.

On je jučer uručio besplatne godišnje karte sugrađanima koji su kao članovi Viber zajednice Grada Banja Luka dobitnici godišnje članarine za taj sve popularniji sustav za iznajmljivanje javnih bicikala. Jedna od 20 dobitnika godišnje članarine Danijela Jokić istaknula je kako će joj ta pretplata dobro doći jer, kao i njezina obitelji, često koristi bicikl za prijevoz.

- Pozdravljam uvođenje ovog sustava i razvoj biciklističkog prometa uopće u našem gradu – kazala je ona. Svi dobitnici godišnje pretplate za “BL bike” koji nisu preuzeli svoju kartu – mogu to učiniti do 15. ožujka u prostorijama Odjela za promet. Prije zimske stanke “bike sharing” sustav imao je više od 1000 korisnika, a registrirano je oko 11.000 iznajmljivanja za prvih osam mjeseci korištenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije