blidinje

Iznad Parka prirode Blidinje postavljen veliki betonski križ

blidinje.net
18.10.2017.
u 13:22

 Na području Parka prirode Blidinje, između planina Čvrsnice i Vrana na području općine Tomislavgrad na uzvisini iznad Parka prirode Blidinje zvanoj Borova glava u utorak je postavljen betonski križ visine 15 metara.

Inicijator ovoga projekta je Ekološko-turistička udruga "Blidinje" i on je započeo prošle godine. Po riječima predsjednika Planinarskog društva "Orlova stina" Ante Vukadina, osim njih projekt se provodi uz podršku općina Posušje i Tomislavgrad, Hrvatskog planinarskog društva "Pločno" Posušje, Udruge "Visit-Blidinje" i Franjevačke kuće molitve "Masna luka".

"Sredstva u iznosu od 20 000 KM smo osigurali za prvu fazu te nas u drugoj fazi očekuje postavljenje rasvjete i drugih završnih radova za što će također trebati osigurati dodatna financijska sredstva", za Fenu je kazao Vukadin, te je dodao kako je planirana i izgradnja male kapelice nedaleko od križa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije