BRUXELLES:

“Izmjene izbornog zakona nužne za dobivanje kandidatskog statusa BiH”

hms.ba
03.05.2017.
u 14:35

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se danas s Predragom Kožulom, zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedateljem Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH i Ljiljom Zovko, izaslanicom u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedateljicom Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH). Povod susreta bio je održavanje Međuparlamentarne konferencije na temu „Javne nabavke i uloga parlamenata“, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom susreta razgovarali su o napretku koji je Bosna i Hercegovina do sada ostvarila u procesu europskih integracija, ali i o nužnim promjenama koje BiH mora napraviti kako bi dobila kandidacijski status i postala punopravna članica Europske unije. Izmjena Izbornog zakona, rješavanje problema javnog servisa, neusvajanje  Poslovnika o radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta, ispunjavanje Upitnika Europske komisije su problemi koje BiH mora što žurnije riješiti ukoliko želi postati dio europske obitelji.

Na kraju susreta, zastupnica Zovko istaknula je važnost i veliku odgovornost zastupnika i izaslanika u Bosni i Hercegovini na putu BiH da što prije dobije kandidacijski status, a kasnije i da postane i punopravna članica Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije