Čović s Wigemarkom

Izmjene Izbornog zakona moraju osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda

15.02.2018.
u 14:46

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom.  Na sastanku je razgovarano o napretku BiH na euroatlantskom putu, ali i o izmjenama Izbornog zakona.

Dragan Čović informirao je Wigemarka o tome da su svi odgovori na Upitnik Europskog povjerenstva završeni, te da će ih predati dužnosnicima Europske unije 28. veljače ove godine. Istaknuo je također kako je za BiH iznimno važno da što prije dobije kandidacijski status, te da će se sve uraditi da se to i ostvari.

Zajedno su prokomentirali i Strategiju Europske unije o proširenju, te istaknuli kako ona daje dodatni poticaj BiH na europskom putu.

Razgovaralo se i o izmjenama Izbornog zakona, te je dr. Čović istaknuo kako izmjene Izbornog zakona moraju osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, sukladno presudi Ustavnog suda BiH, što se jasno odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Bez ovih rješenja neće se moći organizirati legalni i legitimni izbori u listopadu 2018., te sprovesti izborni rezultati, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije