Dodik i Vučić:

Izgradnja autoputa Beograd - Bjeljina počinje u lipnju

31.01.2019.
u 14:54

Radovi na izgradnji autoputa Beograd - Bjeljina, preko Kuzmina, trebali bi biti otvoreni sredinom lipnja ili do kraja tog mjeseca, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naklon sastanka s predjsedateljem Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, s kojim je, kaže, razgovarao o infrastrukturnim projektima.

"Zajedno ćemo otvoriti radove tijekom kasnog proleća ili ranog ljeta na izgradnji autoputa kojim ćemo spojiti Bjeljinu preko Kuzmina s autoputem Beograd Zagreb i tako ćemo imati autoput Beograd - Bjeljina", rekao je Vučić, javlja Tanjug. 

Dodao je da će BiH raditi dalje autoput prema Brčkom i Doboju i dalje već imaju autoput prema Banja Luci.

"Nadam se da će BiH produžiti taj autoput dalje od Brčkog do Tuzle i Sarajeva, ako je to pravac koji su izabrali", rekao je Vučić.

Istaknuo je da je to snažan poticaj odnosa Srbije i Republike Srpske za bližu suradnju ljudi i promet robe i usluga, kao i da je to od velikog ekonomskog značaja.

Prema njegovim riječima, do 1. lipnja Srbja će završiti projektnu dokumentaciju za taj dio i na tome se uvelike radi.

Vučić kaže kako je od Dodika dobio sve neophodne informacije o Bosni i Hercegovini, kao i o Republici Srpskoj budući da je on srpski član Predsjedništva.

“Mi smo razgovarali o saradnji Srbije i RS. Mi tu saradnju ne prekidamo već je užurbano i ohrabrujuće brzo nastavljamo”, rekao je Vučić.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH rekao je nakon sastanka da je zadovoljan činjenicom da se razvijaju nove faze u dogovorima koji su ranije vođeni sa Srbijom.

"Autoput kroz Bijeljinu preko Kuzmina je projekt o kojem smo govorili i ranije, a danas najavljujemo početak radova polovicom ove godine. Republika Srpska će uraditi sve da izgradnja dionice kroz Srpsku ide dobrom dinamikom", naveo je Dodik.

Dodao je i kako nema općine u RS u kojoj nije intervenirano sredstvima iz Srbije.

"Zahvaljujem se Vučiću što je osmislio ovakav način stimulacije u Republici Srpskoj kada je riječ o investicijama. To može da pokaže jednu najbolju moguću namjeru prema nama", rekao je Dodik.

Dodik je rekao kako je u ime Predsjedništva BiH pozvao Aleksandra Vučića u posjet BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mate45
17:18 31.01.2019.

Koja je ovo glupost. Početak radova najavljuju se u lipnju da bi kasnije Vučić izjavio da se intezivno radi na izradi projekta i nada se da će biti dovršen do lipnja tekuće godine. Tek po završetku projektne dokumentacije raspisuje se međunarodni tender za izvođača radova i nadzor nad izvođačem. Ta procedura traje mjesecima tako da se pošetak radova može očekivat tek naredne godine.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?