Svečana prigoda

Izetbegović: Otvoriti puteve nadi i boljem životu u BiH

bakir
Foto: Agencija
1/4
25.11.2015.
u 09:54

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović upriličili su sinoć u zgradi Predsjedništva BiH svečani prijem povodom 25. studenoga - Dana državnosti BiH.  Prijemu nije nazočio član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić, dok predsjedavajući Čović nije bio u mogućnosti da nazočio zbog priprema za današnji sastanak članova Predsjedništva BiH sa stranim dužnosnicima u Zagrebu.

Nakon intoniranja himne BiH, nazočnima se obratio Izetbegović, koji je tom prigodom rekao da obraćanje želi posvetiti mladim ljudima BiH koji će naslijediti BiH. Zbog toga, kako je rekao, želi više govoriti o budućnosti, "kako bi otvorili puteve nadi, boljem životu i promjenama te kako bi suzili puteve tjeskobi, neizvjesnosti i apatiji koje opterećuju mladost".

- Pozivam vas da jedni druge ohrabrujemo na ovom putu, uvjereni da idu bolji dani i da oni moraju doći - poručio je, dodajući da se ne osvrćemo previše na prošlost i stalno ponavljamo kako je nekada bilo bolje. Podsjetio je kako se prije nekoliko desetljeća u BiH skromnije živjelo te da je bilo više siromašnih i nezaposlenih, stoga, istakao je, sada ne treba zatvarati vrata optimizmu jer svi pokazatelji govore da BiH kreće naprijed, usprkos ratnim razaranjima. Napomenuo je da su posljednjih godinu dana u BiH napravljeni brojni pomaci, između ostalih, potpisivanje Izjave Predsjedništva BiH o europskoj opredijeljenosti, aktiviranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH Europskoj uniji te usvajanje Reformske agende i novog Zakona o radu u Federaciji BiH. Dodao je da je oformljena i snažna reformska koalicija na federalnoj i državnoj razini, koja, kako je naglasio, započete reforme odlučno provodi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?