član predsjedništva BiH

Izetbegović: Osigurati konsenzus stranaka kod izmjena Izbornog zakona

24.01.2018.
u 15:31

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naglasio je danas tijekom susreta sa šefom Misije OESS-a u BiH Bruceom Bertonom da je u procesu izmjena Izbornog zakona potrebno očuvati balans građanskog i etničkog u svim rješenjima.

Posebno je istakao da se za izmjene Izbornog zakona mora osigurati najširi konsenzus svih parlamentarnih političkih stranaka, te aktivno sudjelovao Ureda visokog predstavnika - OHR.

Na sastanku je razgovarao o aktivnostima Misije OESS-a, a razmijenjena su i mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je zahvalio Bertonu za podršku koju OESS pruža s ciljem ostvarivanja potpune ustavne ravnopravnosti bosanskog jezika u entitetu Republika Srpska.

Napomenuo je da su i u dijelu federalnih županije Bošnjacima uskraćena prava na ravnopravnu upotrebu bosanskog jezika u obrazovnim i županijskim institucijama.

Berton je najavio skoru posjetu generalnog tajnika OESS-a Thomasa Gremingera BiH, te govorio o aktivnostima OESS-a koje se odnose na reformu pravosuđa, jačanje vladavine prava, slobodu medija i oblast obrazovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?