SDA i SBB BiH

Izetbegović i Radončić potpisali koalicijski sporazum

sda i sbbbih
19.10.2015.
u 14:12

Koalicijski sporazum koji su potpisali lideri SDA i SBB-a sadrži deset točki

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović i SBB-a Fahrudin Radončić potpisali su danas u Sarajevu koalicijski sporazum o zajedničkom djelovanju tih stranaka na svim razinama vlasti.

Izetbegović je nakon sastanka potvrdio da će SBB preuzeti ministarstva na čijem su čelu kadrovi DF-a, što bi se, kako je rekao, trebalo dogoditi do kraja studenog. On je naglasio kako će ovaj dan biti zapamćen kao pozitivan datum u postratnoj povijesti BiH. 

Prema riječima Izetbegovića, ovaj sporazum je vjetar u leđa reformama odnosno reformskoj agendi koja je nastala na bazi predsjedničke izjave s početku godine.

Dvije stranke su se obvezale da će zajednički raditi na ekonomskim i drugim reformama, kao i NATO i europskim integracijama. Također su rekli da će se dvije stranke snažno suprotstaviti pokušajima dezintegracije i destabilizacije BiH.

Koalicijski sporazum koji su potpisali lideri SDA i SBB-a sadrži deset točki, a u sporazumu se govori i o osiguravanju ravnopravnosti svih naroda BiH u svim krajevima zemlje, reformskoj agendi, unapređenju poslovnog ambijenta, smanjenju javne potrošnje i efikasnijoj borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Radončić se zahvalio Izetbegoviću i SDA što su ih pozvali u koaliciju, i time im dali priliku i ogromnu zajedničku odgovornost da treba mnogo brže mijenjati veliki zastoj u reformama. 

- Današnji dan za mene je vrlo važan. Osobno ne očekujte kao građani spektakularne promjene jer kriza je iznimno velika i situacija u regiji je jako loša, ali ono što treba očekivati je krvnički rad, veliki napor svih nas iz obje stranke da zemlja krene brže ka EU, ekonomskom razvoju i jačanju pravne države, rekao je Radončić nakon potpisivanja sporazuma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije