vatrogasci na terenu

Izbio novi požar u Rodoču kod Mostara

požar
24.08.2017.
u 19:43

Novi požar izbio je u četvrtak oko 16:00 sati u Rodoču prema Vardi, općina Mostar. Na terenu su dvije vatrogasne ekipe, navodi se u poslijepodnevnom izvješću Operativnoga centra Federalne uprave civilne zaštite o stanju na požarištima na područjima Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Požari su i dalje aktivni na Čvrsnici, Podveležju i Hodbini.

Na lokalitetu Drežnica - Batačke lazine, na padinama Čvrsnice, na nepristupačnom terenu gori šuma munike i bukve. Požar se širi u  dva smjera,  jedan prema Velikoj borovoj glavi, drugi  prema Posušju.

Podsjećamo, na tom lokalitetu helikopter Oružanih snaga je počeo djelovati u 07:40 sati, a nakon sedam preleta otišao je na natakanje goriva. Nakon toga helikopter je djelovao još s 9 preleta na velikom i širokom požarištu koje je i na velikoj nadmorskoj visini. Uskoro bi rebao biti upućen na remont.

Na požarištu su ljudi iz Jablanice i Posušja, te  radnici Šumarstva koji prate stanje na terenu.

Na lokalitetu Podveležja- Kružanj požar je ugašen.

 Stanje na požarištu Hodbine je pod kontrolom, aktivan je  jedan manji dio na već opožarenoj površini.

 Djelomice je aktivan požar i na području Dretelja, općina Čapljina, ali je pod kontrolom.

 U općini Konjic aktivan je požar na području Javorika. Na terenu su i pripadnici Šumarstva Konjic.  

Aktivan je i požar na području Donjeg sela i Viništa i jutros oko 09:00 sati bio je upućen zahtjev za pomoć u gašenju helikopterom.

Iz Operatinvog centra navode kako je požar teško kontrolirati zbog guste šume i strmog terena. Također se napominje se kreće prema Gašića kućama i postoji opravdana opasnost da za kratko vrijeme budu ugrožene tamošnje  kuće i imovina. Vatrogasci i radnici Šumarstva „Prenj“ čine nadljudske napore da lokaliziraju požar i spriječe daljnje širenje.        

Također i dalje je aktivan požar kod mjesta Bačnik, općina Stolac. Nema prijetnje za kuće i stanovništvo, ali se požar širi nepristupačnim terenom prema Kruševu, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije