ŠOK U SRBIJI

Izbacili ga iz autobusa jer nije imao novca za kartu, došao na posao i objesio se zbog bijede

ŠOK U SRBIJI
24.03.2017.
u 10:15

Radnik tvornice “Goša” iz Smederevske Palanke objesio se u pogonu jer više nije mogao izdržati neimaštinu. Godinama nije primao plaću, poslodavac mu nije uplaćivao mirovinsko i zdravstveno, a kod kuće je imao bolesnog sina i nepokretnu majku.

Radnik Tvornice šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci Dragan Mladenović (56) u četvrtak je pronađen mrtav na radnom mjestu. Objesio se jer više nje mogao trpjeti život u neimaštini. Prema riječima njegovih kolega, dotuklo ga je što ne može pomoći bolesnom sinu i majci, prenosi Net.hr

Ne primaju plaće godinama

Dragan se dan ranije nije vratio s posla kući u Veliku Planu pa su ga kolege kad su stigle u tvornicu odlučile zvati na mobitel. Kad su čuli da zvoni u pogonu i pronašli ga odlučili su potražiti i samog 56-godišnjaka. Našli su ga na strojarskom odjelu, mjestu gde je odlučio skratiti svoje višegodišnje muke.

“Ljudi, mi ne primamo plaće godinama, primamo neku mizeriju, 20, 30 posto i to kad-kad. Ovakvo nešto se, na žalost, moglo očekivati. Dragan je sam brinuo o bolesnom sinu otkada mu je žena umrla prije 13-14 godina, i o bolesnoj majci, a i njega je zdravlje napustilo. A para niotkuda! Pa tko će to izdržati?”, kaže jedan od radnika koji su se okupili ispred ureda Uprave. Njegove kolege dodaju kako godinama nemaju plaćeno bi mirovinsko ni zdravstveno.

Direktor ‘zbrisao’ u pratnji policije

“Nećemo im ništa, ne moraju bježati… Tražimo samo odgovor, da li je ovakvo nešto morao da se desi da javnost sazna za naše stradanje i mučenje s njima”, komentira još jedan radnik za Blic.

Slovak Ivan Heimšild, direktor tvrtke koja je privatizirana 2007. godine nije ih sačekao. U pratnji policije, koja je bila u tvornici zbog očevida, napustio je tvrtku dok su se radnici okupljali. Njegovi suradnici su rekli da je otišao u Beograd, na sastanak, kako bi pregovarao u ministarstvima o reprogramu dugova te pronašao novac za isplatu barem jedne plaće.

U međuvremenu predsjednik Samostalnog sindikata Milorad Miloradović kaže: “Stigli smo dotle da čovjeka s 35 godina staža, dobrog radnika, izbacuju iz autobusa jer nema za platiti kartu kako bi došao na posao. Jedini obrok mu je bio ovaj u tvornici, a kod kuće bolesno dijete i majka. Netko za ovo mora odgovarati”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?