Novi problemi

Zbog bakterija se povlači trajno mlijeko "Dar prirode"

'mlijeko 2'
Foto: ''
15.11.2013.
u 09:27

Tržišni inspektori imaju pune ruke posla

Iz kompanije ‘Prerada i promet mlijeka d.d. Tuzla’ obavijestili su jučer potrošače da iz prodaje povlače trajno mlijeko “Dar prirode” 2,8 posto mliječne masti, s rokom upotrebe do 15. siječnja 2014. godine koje je pakirano u tetrapak ambalažu.

Našli bakterije

U priopćenju za javnost ove kompanije naglašava se da je u uzorcima navedenog mlijeka na analizi potvrđena prisutnost mezofilnih areobnih bakterija koje u potvrđenom broju nisu štetne za zdravlje potrošača. Prisutnost za zdravlje štetnih patogenih mikroorganizma nije bila ustanovljena. Iz ove kompanije sve potrošače mole da navedeno mlijeko vrate na prodajna mjesta.

Bh. tržišni inspektori danas imaju pune ruke posla. Iz prodaje je počelo povlačenje kontaminiranog mlijeka, pa je svim trgovcima koji su u svoje objekte zaprimili „Alpsko mleko“ s 3,5 posto mliječne masti i rokovima upotrebe do 17., 19. i 21.2.2014. godine, proizvođača “Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla, upućen apel da zbog zdravstvene neispravnosti izvrše njegov povrat. Također, apel je upućen i građanima da, ako spornu vrstu mlijeka pronađu na policama trgovina, što hitnije jave Županijskoj upravi za inspekcijske poslove Tuzla. Osim Alpskog mleka s tržišta je povučeno i trajno mlijeko “Dar prirode” 2,8 % m. m., 1l, rok upotrebe 10. 2. 2014., i trajno mlijeko “PPM Tuzla” 2,8 % m. m., 1l, rok upotrebe 4. 3. 2014., koje je pakirano u tetrapak ambalažu. Stoga se apelira da svi potrošači koji su kupili navedena mlijeko vrate na prodajna mjesta, jer na njima nije izvršena analiza prisutnosti mezofilnih areobnih bakterija te se ne može sa sigurnošću potvrditi sadrže li iste u broju koji nije štetan za zdravlje potrošača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?