Ivo Tadić, predsjednik 
ŽO HDZ BiH ZDŽ

Iz procesa donošenja odluka žele isključiti legitimne Hrvate

22.10.2018.
u 07:00

Više od 90% Hrvata ZDŽ-a glasovalo je za HDZ BiH i koaliciju stranaka HNS-a BiH. I bez obzira na to, to vjerojatno neće biti dovoljno da se izaberu dva legitimna predstavnika Hrvata u Dom naroda iz ZDŽ-a. O toj situaciji i postizbornim događanjima razgovarali smo s Ivom Tadićem, izaslanikom u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i predsjednikom ŽO HDZ-a BiH ZDŽ.

Hoće li HDZ BiH biti dio iduće vlasti u ZDŽ-u?

- Unutar ZDŽ-a HDZ BiH i koalicija stranaka Hrvatskog narodnog sabora na ovim izborima ostvarile su najbolji izborni rezultat do sada. Dobili smo potporu više od 90 posto hrvatskog biračkog tijela i prvi put unutar ove županije imamo više od 11.000 glasova i tri zastupnika, što je bio naš cilj. Ostaje vidjeti na koji način će se formirati vlast unutar ove županije. SDA je s 11 zastupnika apsolutni izborni pobjednik u ZDŽ-u i unutar bošnjačkog naroda, ali to im ne jamči da će biti u izvršnoj vlasti. To bi bilo logično u svakom demokratskom društvu, ali ne i kod nas. Kao što vidite, na sceni je okupljanje tzv. ljevice i građanske opcije koje u biti ne postoje. Oni prave sada neke svoje izračune.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Jero
Jero
09:11 22.10.2018.

Koja si ti budala Tadiću. Većina, kakva je god, sastavlja vlast.Vazda HDZ nešto šupljira i kmeči.

Avatar Feral
Feral
14:46 22.10.2018.

Tadiću objasni nam po čemu si ti legitiman Hrvat, a Željko nije,jeli to zato što on nije u kriminalnoj HDZ-e partiji i što on nema za sobom afera kao vaš predsjednik ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?