Ivo Tadić na čelu HDZ-a BiH u ZDŽ-u i iduće četiri godine

17.07.2019.
u 15:19

Ivo Tadić ostaje predsjednik HDZ-a BiH iduće četiri godine u Zeničko – dobojskoj županiji. Njegovim izborom za predsjednika županijske organizacije spomenute stranke završeni su unutarstranački izbori u HDZ-u BiH u ZDŽ-u i kako je rekao Tadić za portal Ero.tel, sada se u cijelosti mogu posvetiti projektima na razini županije i lokalnih zajednica.

-Uspjeli smo održati HDZ BiH u sklopu vladajuće koalicije u županiji. Takozvane građanske stranke su nam bile namjenile sudbinu nestajanja kroz izbacivanje iz vlasti i izbora kadrova koji nemaju legitimitet hrvatskog naroda. Ipak, u konačnici je taj plan propao, a HDZ BiH je zahvaljujući iskrenom odnosu sa koalicijskim partnerima ostao u vlasti – rekao je Tadić za Ero.tel.

Dodao je kako je stanje u vladajućoj koaliciji u ZDŽ-u stabilno, barem kada je u pitanju odnos hrvatskih i bošnjačkih legitimnih predstavnika, te kako ne treba očekivati velike promjene po tome pitanju.

-Jasan je stav HDZ-a BiH, ali i Hrvatskog narodnog sabora kako narode trebaju zastupati isključivo legitimni predstavnici, odnosno, oni kojima je svaki konstitutivni narod dao najveću potporu na izborima. HDZ BiH provodi takvu politiku na svim razinama i očekujemo da naši koalicijski partneri poštuju taj stav. Nadam se kako ćemo u budućnosti kroz promjene Izbornog zakona osigurati da narode zaista zastupaju oni koji dobiju najviše glasova unutar svoga nacionalnog korpusa, te kako nam se nikada više neće ponoviti slučajevi kao što je bio slučaj sa Predsjedništvom BiH i ono što su nama pokušali uraditi u ZDŽ-u. Hrvatske pozicije trebaju obnašati ljudi koji su dobili najviše glasova unutar hrvatskog biračkog tijela – zaključio je Tadić u izjavi za Ero.tel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?