predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić: Svjestan sam da je Predsjedništvo BiH ušlo u krizu

Mladen Ivanić
24.02.2017.
u 12:15

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da je svjestan činjenice da je jučerašnjim bojkotom sjednice koji se desio, prije svega od člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, Predsjedništvo BiH ušlo u krizu.

- Nisam ga ja uveo u krizu. Uveo ga je u krizu član Predsjedništva koji nije htio da se izjašnjava, koji nije htio da govori o tužbi, koji nije dao šansu instituciji BiH da se o tužbi izjasni - kazao je Ivanić dan nakon sjednice državnog predsjedništva na kojoj je trebalo biti razmatrano podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnom sudu pravde u Hagu u slučaju BiH protiv Srbije.

Naveo je da, kao član Predsjedništva nema nijednu novu činjenicu, nije dobio ni jednu informaciju.

- Nitko mi nije ponudio, nitko od mene nije tražio da se organizira rasprava, a svi kažu da sam protiv. Prosto je nevjerovatno koliko se teze obrću. Svi govore kako ja kao izdajem BiH, a branim Srbiju, a ni riječi nisam rekao o tome. Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka - istaknuo je.

Dodao je kako je  jučer tražio da se odluke vrate u institucije, „a Izetbegović ih je izvukao opet iz institucija“.

- Jučer je bio rizik, moglo se desiti dva naprema jedan, da dva člana glasaju za podizanje revizije i da se dobije legalitet - kazao je predsjedatelj državnog predsjedništva.    

Po njegovim riječima, „kvaziintelektualci koji brane BiH valjda bi trebali da podrže moj zahtjev da se o reviziji raspravlja“.

- Valjda bih i ja, kao čovjek koji predstavlja BiH, trebao da znam koji su argumenti. Valjda bi, kao od nekoga ko u ovom trenutku predstavlja BiH, trebalo da se zatraži i od mene šta mislim. Ništa se od toga nije desilo - ustvrdio je.

Istakao je da on brani princip odlučivanja, dodajući da ne zna šta je to konkretno uradio ili šta je trebao uraditi pa da ispuni želje onih koji ga kritikuju.

- Da 'naslijepo' kažem da. Izvinite, ali to nikad neću dok radim ovaj posao. Mislim da smo ušli u dosta ozbiljnu krizu - rekao je Ivanić.

On je jučer najavio novinarima da ima namjeru da napiše pismo Međunarodnom sudu pravde i da kaže ono što je činjenica, „da je Predsjedništvo BiH imalo na dnevnom redu podizanje revizije presude i da nije donijelo odluku“.

Danas je rekao da će odlučiti kada će pismo uputiti i na koji način, dodajući da će morati imati posebnog izaslanika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije