predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić primio akreditivna pisma novoimenovanog veleposlanika IR Pakistana u BiH

pisma
14.12.2016.
u 14:13

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Pakistan u BiH Salima Nawaza.

Zajednički je ocijenjeno da su politički odnosi BiH i Pakistana veoma dobri, te da postoji obostrani interes za dalji razvoj ekonomskih odnosa, posebno u oblasti trgovinske razmjene i zajedničkih investicija.

Razgovarano je o potrebi značajnijeg prisustva pakistanskih investitora i kompanija u BiH koja je, zbog strateškog položaja i velikih prirodnih resursa, idealna za ulaganja i privrednu suradnju.

Izražen je interes i za druge vidove suradnje s Pakistanom, naročito u oblasti kulture, obrazovanja, znanosti, turizma, tehnike i sporta, koja će biti intenzivirana potpisivanjem sporazuma iz tih oblasti.

Sugovornici su razgovarali i o aktualnoj situaciji u obje zemlje i temama od globalnog značaja, a Ivanić je informirao veleposlanika o predstojećim aktivnostima na putu europskih integracija BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je zahvalnost za sveukupnu podršku i pomoć Pakistana BiH, te poželio novoimenovanom veleposlaniku Islamske Republike Pakistan u BiH Salimu Nawazu uspješan mandat u BiH, priopćeno je iz Presjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije