predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić: Nikolić ne dolazi u BiH zbog loših odnosa sa Izetbegovićem

Mladen Ivanić
04.12.2016.
u 15:27

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da nije realno da do predsjedničkih izbora u Srbiji bude organizirana posjeta njenog predsjednika Tomislava Nikolića Sarajevu i Predsjedništvu BiH i to zbog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prenosi Patria.

Ivanić je naveo da on i član Predsjedništva Dragan Čović imaju više nego korektan odnos prema Nikoliću, ali da nisu dobri odnosi Izetbegovića i Nikolića.

Kako je ocjenio, tome je dosta doprinio i napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima i to što BiH ništa nije uradila u istrazi. Također, prema njegovim riječima, nije normalno ni da se predsjedniku Nikoliću otkaže posjeta zbog privođenja Nasera Orića. '

- To je nekulturno, kaže Ivanić i dodaje da iskorak u odnosima sa Srbijom moraju da pokažu prije svih predstavnici Bošnjaka jer je tu problem. On dodaje i da odnosi na relaciji Zagreb - Beograd - Sarajevo moraju da budu bolji jer što su bolji odnosi u tom trouglu mirnija je i stabilnija BiH

- Pokušat ću da napravim trilateralni sastanak sa predstavnicima Hrvatske i Srbije, ali tek u ožujku, rekao je Ivanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije