Naslovnica Vijesti

Ivanić: Neću komunicirati s Inzkom ako se ne ispriča zbog usporedbe RS-a i NDH

"Usporedbom RS i NDH Inzko je 'srozao' sav autoritet. Ukoliko se ne ispriča, ne vidim svrhu daljnje komunikacije", zaključio je Ivanić.
11. siječnja 2017. u 17:49 0 komentara 250 prikaza
ivanic

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom, ukoliko se on ne ispriča za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i NDH.

"Inzkova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli čuti od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH", rekao je Ivanić i istaknuo da je zadatak visokog predstavnika da čuva Daytonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je usporedi s NDH, javlja Srna. 

Navodeći da bi visoki predstavnik trebao čuvati mir, Ivanić je rekao da se Inzko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su se proteklih dana mogle vidjeti uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

"Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta", upozorio je Ivanić.

Ukoliko Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima s njim bilo kakvu komunikaciju.

"Usporedbom Republike Srpske i NDH Inzko je 'srozao' sav autoritet. Ukoliko se ne ispriča, ne vidim svrhu daljnje komunikacije", zaključio je Ivanić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.