Član Predsjedništva BiH

Ivanić: Mehanizam koordinacije je donesen korektno

Mladen Ivanic
26.02.2016.
u 18:50

Član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, u intervjuu za N1 je govorio o pitanju neovisnog pravosuđa, uhićenju Fahrudina Radončića i mnogim drugim stvarima. Na pitanje o mehanizmu koordinacije i određenim prigovorima koji su se pojavili iz RS-a, Ivanić je kazao:

"Mehanizam koordinacije je korektno donesen. U njemu RS ima sve moguće instrumente u svojim rukama", i dodao da su opstrukcije iz RS-a prisutne jer se "sklanja pažnja s odustajanja od referenduma".

O neovisnom pravosuđu u BiH i komentiranju istražnih procesa, Ivanić je rekao da je i protiv njega vođen proces ali da nikada nije ništa komentirao za vrijeme trajanja procesa, nego tek nakon.

"Govorio sam o tome nakon svog slučaja, a nikada za vrijeme slučaja. Znao sam da nisam ništa loše uradio, zato nikada nisam spomenuo da je to udar na RS. Istraživani su svi članovi moje obitelji, a ja nikada nisam galamio i pravio politički problem", rekao je Ivanić. 

Također, prokomentirao je praksu miješanja u rad pravosuđa.

"Naravno, mi imamo pravo kada netko od političara koji bude uhićen i poslije oslobođen, tražimo odgovornost. Nije normalno da tužitelji uhićuju, privedu i drže u pritvoru nekog od istaknutih, ključnih političara, ljude koji su članovi Predsjedništva koji tamo provedu po pola godine; i nikome ništa ne bude i ti tužitelji nastavljaju raditi svoj posao", istaknuo je između ostalog Ivanić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije