USPORAVANJE

Italija istražuje pritužbe protiv Applea i Samsunga zbog telefona

19.01.2018.
u 08:20

Samsungova osvježavanja softwarea za njegove telefone do sada nisu dovođena u pitanje

Talijansko tijelo za borbu protiv monopola u četvrtak je reklo kako je otvorilo istragu optužbi da su Apple Inc. i Samsung Electronics Ltd. koristili osvježavanje softwarea kako bi usporili svoje mobitele i natjerale korisnike da kupe nove telefone.

Nadzorno tijelo je reklo u priopćenju da te dvije kompanije nisu rekle korisnicima da osvježavanje može negativno djelovati na učinkovitost njihovih telefona. Reklo je da su američka i južnokorejska tvrtka možda prekršile četiri članka zakona o potrošačima Italije. Ako bi bile proglašene krivima dvije kompanije bi mogle platiti kazne od više milijuna eura. Sumnja se da su Apple i Samsung organizirali "opću komercijalnu politiku iskorištavajući nedostatak određenih komponenata kako bi ograničili vrijeme izvedbe svojih proizvoda i potaknuli potrošače da kupe nove inačice", reklo je nadzorno tijelo. Apple je priznao prošli mjesec da software iPhona ima učinak usporavanja nekih telefona koji imaju problem s baterijama, ali je zanijekao da je ikad učinio  bilo što kako bi namjerno skratio život proizvoda. Samsungova osvježavanja softwarea za njegove telefone do sada nisu dovođena u pitanje. Apple je tužen u Kaliforniji, New Yorku i Illinoisu jer je kompanija, kako se navodi u tužbama, prevarila korisnike usporavajući uređaj bez upozorenja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?