Jedi zdravo!

Isprobajte ove trikove i pripremajte jela bez soli

Shutterstock
24.07.2017.
u 14:25

Ponekad pripremite neke namirnice na drugačiji način kako biste iz toga jela izvukli novi okus

Natrij je zaslužan za povišenje krvnoga tlaka, zadržavanja vode u tijelu ili nadimanja u trbuhu. Srećom, uopće nije teško smanjiti unos soli u organizam, a da pritom vaše jelo ne izgubi svoj dobar okus. Ordinacija.vecernji.hr donosi trikove kako začiniti svoja jela bez natrija, a da budu ukusna i zdrava.

1. Zašto ne bi bilo ljuto?
Svi koji vole ljutkasti okus uvijek mogu dodati crni ili mljeveni papar, oregano, a postoje i već gotove mješavine biljaka i začina koji su bez soli, a osvježiti će vaše jelo. Najbolje od svega je to što u tim kombinacijama nema nimalo kalorija pa možete dodavati koliko god želite.

2. Zašto ne kiselkaste tekućina?
Jednako kao i sol, ove tekućine su kao stvorene za začiniti hranu i učini ju ukusnijom. Aceto balsamico, odnosno balzamični ocat ili ocat crvenoga vina možete politi po tjestenini ili salatama. Citrusima, napose narančom ili limunom možete poprskati pečenu piletinu kako biste joj dali osvježavajući i jači okus.

3. Zašto ne morske alge?
Iako kod nas još nije potpuno uobičajeno začinjavati hranu usitnjenim suhim morskim algama, to polako postaje hit u svijetu. Probajte pronaći te začine u raznim trgovinama i posipajte ih na bilo koje jelo, a posebno će vam se svidjeti kokice začinjene time.

4. Zašto ne promijenite metode kuhanja?
Nije uvijek sve u sastojcima. Ponekad pripremite neke namirnice na drugačiji način kako biste iz toga jela izvukli novi okus. Pokušajte povrće staviti na roštilj kako biste pojačali njihov prirodni okus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije