Crnadak

Ispitati korupciju najviših funkcionera u BiH

 Igor Crnadak
06.11.2016.
u 13:50

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak (PDP) ukazao je danas da je važno da konačno počne borba protiv korupcije u BiH i to one u koju su uključeni najviši funkcioneri i u RS-u i u Federaciji BiH i na nivou države.

- Bili smo zaprepašteni kada su u javnost isplivale činjenice o opstrukcijama koje su vršene kada su u pitanju brojne istrage protiv ljudi na vrlo visokim pozicijama. Bilo je šokatno vidjeti stotine predmeta zaključanih po ladicama glavnog tužitelja BiH, a još veći šok je bilo i to da se o tome nisu oglasili ni predsjednik ni premijerka RS-a. Postavlja se pitanje da li je to njima normalno. Malo je jasnija situacija kada se pogledaju transkripti razgovora novinara Mate Đakovića iz kojih se jasno vidi kome je najviše odgovaralo zaustvaljanje istraga i ko je pokušavao da na to utiče - kazao je Crnadak.

Ukazuje kako je sada važno da nova tužiteljska ekipa, nepristrasno, počne da radi taj posao i to od korupcije tzv. najvišeg profila.

- Samo na taj način u narod će se vratiti povjerenje prema institucijama i pokazati da zakon važi za sve pojednako, što je interes svih osoba koje ovdje žive - rekao je Crnadak.

Ponovio je da se mora istražiti svaka sumnja u ratne zločine počinjene tijekom rata, bez obzira kako se ta osoba zove ili koju funkciju je imala.

Ističući da nitko u Europskoj uniji neće tražiti da se ne procesuira neki pojedinac samo zato što dolazi iz države članice te unije, Crnadak je kazao da ni za jednu osobu nema posebnih aršina.

Komentirajući negativne komentare hrvatskih službenika, nakon uhićenja deseterice pripadnika HVO-a u Orašju, šef bh.diplomacije je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da neće da komentira izjave bivših ministara, genarala, pukovnika, analitičara...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?