KONAČNO POZNAT MOTIV

ISIL prvi put otkrio razlog terorističkog napada u Moskvi, objavili i fotografiju napadača

23.03.2024.
u 18:08

ISIL je preko novinske agencije Amaq, koja je povezana s njima, izdao još detalja terorističkog napada na Crocus City u Moskovskoj oblasti, a u priopćenju napad je nazvan "najbrutalnijim u posljednjih nekoliko godina" i objavio fotografije terorista.

Njihova odjeća odgovara onoj zatočenika čije je fotografije ranije objavila Federalna sigurnosna služba.

U priopćenju se navodi kako su trojica militanata otvorila vatru na ljude u sali za audijenciju, dok je četvrti zapalio zgradu. Tvrdi se kako su teroristi bili naoružani automatskim puškama, pištoljima i kontejnerima sa zapaljivom smjesom. Prije napada oni su dugo promatrali zgradu.

Spominje se kako su militanti ISIL-a planirali napad na "veliku gomilu kršćana". Članovi grupe su naglasili i kako je teroristički napad organiziran u sklopu odgovora na rat koji je ISIL objavio zemljama koje se bore protiv islama.

Objavljena je i fotografija napadača. Insajder napominje kako se boja, kroj i otisak na odjeći dvojice militanata na slici poklapaju s odjećom zatočenika koju je prijavila Federalna sigurnosna služba.

Brief, Telegram kanal, objavio je fotografije zatočenika i uporedio ih sa slikom koju je objavio Amaq. S fotografija su identificirana najmanje trojica napadača.

Ranije je Ministarstvo unutarnjih poslova Rusije priopćilo kako su sva četvorica osumnjičenih za teroristički napad strani državljani.

Posljednje informacije iz Moskve kažu da je u terorističkom napadu poginulo najmanje 143 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije