sve teža situacija u Javnom RTV sustavu

Naša stranka: Inzistirat ćemo u Parlamentu FBiH da se imenuje nova upravljačka struktura FTV-a

Edin Forto
Fena
20.02.2024.
u 07:38

Povodom sve teže situacije u Javnom RTV sustavu, koja je prouzročena neprikupljanjem pretplate, oglasila se Naša stranka.

- FTV i BHRT će izgubiti još jedan mjesec prikupljanja pretplate ako se u roku od pet dana ne potpiše ugovor s Elektroprivredom. Radi se o gubicima koji se mjere milijunima maraka, ali i o socijalnoj neosjetljivosti prema zaposlenicima ove dvije kuće. U pitanje su dovedene plaće za preko 1000 ljudi koji rade u BHRT-u i FTV-u. Broj izravno ugroženih je još veći ako uzmemo u obzir i članove njihovih obitelji.

Menadžmenti ove dvije kuće moraju što prije pronaći modus kako da ovu krizu riješe i da potpišu ugovor s Elektroprivredom o prikupljanju RTV takse, prenosi Avaz.

Također, kao Naša stranka ćemo inzistirati u Parlamentu Federacije BiH da se imenuje nova upravljačka struktura u FTV-u i da poslovanje ove kuće, kad je upravljački aspekt u pitanju, bude doveden u zakonske okvire - naveli su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?