Vlada ZDŽ

Interventna pomoć općinama Vareš i Žepče

vlada zdz
28.07.2016.
u 18:12

Snažno olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom, vjetrom, grmljavinom i gradom, koje proteklih dana zahvatilo područje općina Vareš, Žepče i Zenica nanijelo je veliku štetu u ovim lokalnim zajednicama. Nakon posjeta stručnih timova Županijskog štaba civilne zaštite ZDŽ i čelnika ove županije uroženim područjima, sutra će se, petak 29. srpnja, na sjednici Vlade ZDŽ raspravljati o stanju na ugroženim područjima, prvenstveno stanju u selima Stupni do kod Vareša i Šahmani u općini Žepče, javlja Zeda. 

"Uspjeli smo uspostaviti sve komunikacije i čekamo puno izvješće o počinjenim štetama, a vlada će razmatrati informaciji o trenutnom stanju na ovim područjima i nakon toga ćemo donijeti odluke o pomoći. Mi ćemo tražiti da nam se dostave pojedinačno projekti koji predstavljaju sanaciju postojećeg stanja na području ove dvije općine", rekao je premijer ZDŽ Miralem Galijašević. 

Nakon obilaska terena i sagledavanja stanja u ovim općinama, Štab civilne zaštite ZDŽ odredio je prioritete na uređenju alternativnih pravaca za Mjesnu zajednicu Stupni Do kod Vareša i zaselak Šahmani kod Žepča, i u veoma kratkom vremenu je uspostavljena komunikacija s ovim selima. 
"Na sutrašnjoj sjednici Vlade ZDŽ ćemo raspravljati o trenutnoj situaciji na ugro

ženim područjima i donijeti ćemo konkretne odluke o financijskoj pomoći općinama Žepče i Vareš. Planirano je da se općini Žepče dodijeli 50.000 KM interventnih sredstva i za općinu Vareš 100.000 KM, a imamo komunikaciju i s drugim strukturama civilne zaštite Bosne i Hercegovine, sa humanitarcima CRS-a i ostalim međunarodnim institucijama. Moram reći da su ekipe civilne zaštite na terenu i da se prati stanje, jer još uvijek nema naznaka za stabilizaciju vremenskih prilika, ali važno je da u Varešu nakon onog burnog popodneva više nije bilo padavina u onom obimu. Situacija se popravlja, radi se na sanaciji i procjenama šteta, tako da vjerujemo da ćemo brzo bitno popraviti stanje", kazao je komandant Županijskog štaba civilne zaštite ZDŽ, ministar Fahrudin Brkić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije