Ivanić u Bitolјu

Intenzivirati suradnju visokoškolskih ustanova

ivanic bitolj
16.03.2016.
u 16:54

Član Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić boravi u Bitolјu, gdje je razgovarao s rektorom Sveučilišta „Sv. Kliment Ohridski“ Sašom Korunovskim. Na sastanku je razgovarano o općim prilikama u području visokog obrazovanja u BiH i Makedoniji, razmjeni iskustava i mogućnostima intenziviranja suradnje visokoškolskih ustanova iz dviju zemalјa putem različitih programa, posebice o potrebi obnove suradnje između bitolјskog i banjolučkog sveučilišta koja je bila značajna u ranijem razdoblju.

Član Predsjedništva BiH Ivanić je u Sveučilišnoj knjižnjici održao predavanje studentima Pravnog fakulteta Sveučilišta „Sv. Kliment Ohridski“, na kome je govorio o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, pitanjima europskih integracija, suradnji dviju zemalјa, te nekim od aktualnih međunarodnih tema.

Tijekom boravka u Bitolјu on se također sastao i s gradonačelnikom Vladimirom Talevskim. Gradonačelnik Talevski je informirao člana Predsjedništva BiH Ivanića o aktualnoj situaciji u Bitolјu, s osobitim osvrtom na gospodarske potencijale i potrebu uspostavlјanja čvršćih međusobnih veza. Poseban doprinos tom povezivanju može dati i Počasni konzulat BiH, koji se nalazi u Bitolјu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije