Crnadak i Rajabi:

Intenzivirati ekonomsku suradnju

Crnadak i Rajabi:
15.09.2016.
u 16:01

Politički odnosi Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran su dobri i prijateljski, ali bi suradnju trebalo proširiti u oblasti ekonomije naročito farmaceutske i metalske industrije, ocjenjeno je tijekom današnjeg oproštajnog susreta veleposlanika Irana Seyeda Hosseina Rajabija s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Kako je istaknuto dosadašnja ekonomska suradnja može biti na većem nivou zbog čega je potrebno uložiti dodatne napore u cilju prevazilaženja problema koji se javljaju u ovoj oblasti odnosa, a poticaj za razvoj daljnje suradnje dala je i posjeta bh. delegacije Iranu.

Ministar Crnadak je naglasio da su iranske investicije dobrodošle u Bosnu i Hercegovinu, te da BiH ulaže napore da osigura dobru poslovnu klimu za sve investitore, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Razmijenjene su informacije o planiranim posjetima na visokom i najvišem nivou te je ocijenjeno da će njihova realizacija biti potvrda spremnosti za jačanje bilateralnih odnosa. S tim u vezi, ministar Crnadak pozvao je ministra vanjskih poslova Irana Mohammad Javad Zarifa da posjeti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?