FUZIP

Inspektori do danas izrekli 29.160 rješenja

granica
29.04.2020.
u 17:14

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) nastavlja intenzivno provoditi mjere na suzbijanju širenja koronavirusa Covid-19 u Federaciji BiH u skladu s naredbama i odlukama nadležnih organa i tijela na razini BiH/FBiH.

Od 15. ožujka, od donošenja odluke o obveznom sanitarnom nadzoru svih državljana BiH, federalni inspektori iz svih 10 inspektorata raspoređeni su na 14 graničnih prijelaza BiH na području FBiH, gdje u tri smjene vrše 24-satnu sanitarnu kontrolu putnika pri ulasku u BiH/Federaciju BiH. 

Federalni sanitarni inspektori zaključno s 28. travnjem, prema do sada dostupnim informacijama, na graničnim prijelazima izdali su ukupno 29.160 rješenja o stavljanju putnika/osoba pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na razdoblje od 14 dana.

Za kategorije osoba iz nove Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite broj 144, a koja se primjenuje od 24. travnja, federalni sanitarni inspektori su tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali ukupno 602 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja izvan mjesta boravka, i to 385 rješenja o izolaciji, te 186 rješenja za vozače, 20 rješenja za pogranične i 11 za prekogranične radnike.

Od ukidanja mjere karantene, zabilježen je porast broja putnika u prekograničnom prometu na graničnim prijelazima koji su u nadležnosti federalnih sanitarnih inspektora.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije