ČEKA SE ODLUKA

Inicijativa da se prijenosi utakmica SP ne zatamne

televizori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.06.2014.
u 09:14

Ovu informaciju potvrdio nam je Antonio Beus, predsjednik UFI-ja

Udruga filmske industrije UFI čije je sjedište u Kiseljaku, preko Asocijacije kabelskih operatera BiH AKOP-a, pokrenula je inicijativu za potpisivanje ugovora o reciprocitetu između javnih RTV servisa Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, čime bi bilo omogućeno da se u svim navedenim državama gledaju TV programi javnih RTV pobrojanih država bez zatamnjenja sadržaja Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. Ovu informaciju potvrdio nam je Antonio Beus, predsjednik UFI-ja. Po Beusovim riječima, navedena praksa već postoji i primjenjuje se između zainteresiranih zemalja u EU.

“Naša inicijativa naišla je na odobravanje svih aktera u ovoj priči, uključujući i FIFA-u. Zasad, jedini koji se još nije složio je BHRT. Moram spomenuti da ova medijska kuća ništa ne gubi ako i sama prihvati inicijativu da se prijenosi utakmica ne zatamne, ni marketinški ni na bilo koji drugi način, jer kako god će gledatelji u BiH moći pratiti prijenos utakmica na programima koje sami izaberu, tako će i gledatelji u zemljama okruženja imati mogućnost pratiti prijenose utakmica s BHRT-a”, objašnjava Beus. Također, European Broadcasting Union Cable Coordination (EBU CC) – Kabelska koordinacija europske radiodifuzijske unije, na inicijativu Udruge filmske industrije (UFI) Kiseljak kao njihovog predstavnika za područje BiH, će operatere koji imaju korisnike, odnosno mrežu na poplavljenim područjima u BiH, osloboditi plaćanja jedne mjesečne naknade za reemitiranje EBU CC kanala za broj njihovih pretplatnika koji se nalaze na područjima koja su pogođena poplavama.

Mali je to znak solidarnosti s navedenim operaterima koji su pretrpjeli značajnu štetu. Također se nadamo da će i ostali vlasnici prava postupiti na sličan način, kažu u UFI-ju.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:14 02.06.2014.

U krajnjem slučaju...dream box neće iznevjeriti ;)

FA
Falus1985
08:51 03.06.2014.

Nije vazno...moras podrzavati pirateriju i biti kriminalac (ilegalno gledati) zato sto je hrvatski narod u ovoj drzavi "narod drugog reda" - cemu to vodi? Dok presjedavajuća Valentina Rupčić tamo sluzi za pokazivanje dok misevi kolo vode (Muhamed Bakarević). Jos se čude sto hrvati nezele placati RTV taksu (niko nezna hrvatski jezik na toj televiziji) te sam ponosan sto im ni marke nisam dao - niti cu ikad u svom zivotu dati. Da negovorimo o izvjestavanju o poplavama u opcinama sa vecinskim hrvatskim stanovnostvom - UKRATKO STRASNO

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?