Respiratorni problemi

Inhalirajte se ljekovitim biljem, u svim stanjima ovaj proces pomaže

inhalacija
24.10.2021.
u 08:35

Inhalacija ljekovitim biljem je veoma efikasna metoda jer se blagotvorno djelovanje ljekovitog bilja povećava u kombinaciji s vodenom parom.

Za inhaliranje kod kuće su potrebni posuda širokog opsega i malo vode s biljnim supstancama koje jako brzo, usred zagrijavanja i stvaranja vodene pare, “ispušta” svoje ljekovite sastojke.

Osoba koja se inhalira treba biti nagnuta nad posudom, na udaljenosti od oko 30 cm, te s peškirom preko glave udisati ljekovitu paru.

Za inhaliranje se koriste aromatične biljke, ali i one bogate smolastim materijama i uljima, kao što su kamilica, žalfija, majčina dušica i bor. Veoma su efikasne i inhalacije eteričnim biljnim uljima, kao što je eukaliptusovo ili jelino. Inhalacija ljekovitim biljem se najčešće primjenjuje u slučaju bolesti respiratornih organa: gotovo da ne postoji stanje gdje ona ne pomaže, počevši od svih vrsta upale usta i grla, problema s kašljem, gubitkom glasa, promuklošću, začepljenim dišnim kanalima. Isto tako, ublažava i tegobe izazvane kroničnim respiratornim bolestima kao što su astma i bronhitis.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije