Katić s načelnicima općina Ravno i Neum

Infrastrukturnim projektima u najjužnijim hercegovačkim općinama omogućiti prometnu povezanost s zapadnim dijelovima županije

03.10.2023.
u 18:20

Na sastanku je razgovarano i o prometnici Ravno - Hutovo, te se u 2024. godini planira i dovršetak projektne dokumentacije i u Općini Neum za ovu dionicu.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je u utorak Općinu Ravno i održala radni sastanak s načelnicima općina Ravno i Neum, Andrijom Šimunovićem i Draganom Jurkovićem.

Naglašeno je kako će se infrastrukturnim projektima u najjužnijim hercegovačkim općinama omogućiti prometna povezanost sa zapadnim dijelovima županije.

Tome svakako doprinosi činjenica kako je Vlada Federacije BiH prihvatila prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija kako bi se regionalna cesta Dračevo - Hutovo - Ravno, dužine od 42,5 kilometara prekategorizirala u magistralnu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Na sastanku je razgovarano i o prometnici Ravno - Hutovo, te se u 2024. godini planira i dovršetak projektne dokumentacije i u Općini Neum za ovu dionicu.

Također, od velikog značaja za izgradnju prometne infrastrukture na ovom području je i nastavak suradnje s Republikom Hrvatskom financiranjem kroz Projekt cestovne integracije pograničnih područja.

Govorilo se i o dionici Cerovica - Dračevo, kao budućem projektu, koji će se realizirati kao inicijativa Grada Čapljine i općina Ravno i Neum.

Načelnici Šimunović i Jurković iskazali su zahvalnost na dolasku i izrazili zadovoljstvo na angažmanu ministrice Katić koja je prepoznala važnost Općina Neum i Ravno, te opredijeljenost Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na povezivanje spomenutih općina s ostatkom Federacije BiH, ali i susjednim državama suvremenom putnom infrastrukturom.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?