IVICA DAČIĆ

Incident je unaprijed planirana politička provokacija

ivica dačić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
15.10.2014.
u 09:15

Rama je prilikom uhićenja pokazao američku putovnicu i izjavio: 'Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete'

Nakon sinoćnjeg incidenta na nogometnoj utakmici Srbija – Albanija, srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić izjavio je kako je riječ o smišljenoj i unaprijed planiranoj političkoj provokaciji. Neizravno je potvrdio da je u incident umiješan brat albanskog premijera Edija Rame.

– Ovo se nikad nije dogodilo ni na jednoj nogometnoj utakmici i unaprijed je pripremljeno. Za mene je središnje pitanje kako će reagirati Europska unija i UEFA. Jer, da je netko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini, to bi već bilo na dnevnom redu Vijeća sigurnosti UN-a. U ovom incidentu naročito je sporna činjenica da je to učinio brat premijera Albanije koji je ovdje bio gost. Sve to stavlja političku dimenziju na cijeli događaj i ovo je politička provokacija – rekao je Dačić za Blic.

Ivica Dačić izjavio je da su u utorak tijekom cijelog dana diplomati iz EU vršili pritisak da se albanski navijači, koje su srpske službe reda htjele zadržati u zračnoj luci, puste na stadion, iako nisu imali ulaznice.

Beogradski mediji javili su da je brat albanskoga premijera Edija Rame, navodeći njegovo ime kao Olsi ili Orfi Rama, uhićen u VIP loži zbog sumnje da je organizirao incident na utakmici Srbija – . Blic je objavio i da je Rama, inače američki državljanin, pušten na slobodu – Rama je prilikom uhićenja pokazao američku putovnicu i izjavio: – Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete. Kod Rame je pronađen i daljinski upravljač kojim je navodio letjelicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?