Odluka

Imenovano vijeće za sport - državni službenici bez naknade

Vijeće ministara BiH
14.11.2015.
u 06:45

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o imenovanju Vijeća za sport Bosne i Hercegovine i visini novčane naknade.

Mandat Vijeća za sport, u koje su imenovani predstavnici entitetskih ministarstava sporta i resornog odjela Brčko Distrikta BiH te Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta BiH  i Ministarstva civilnih poslova, je četiri godine.  

Za svoj rad Vijeće za sport je odgovorno Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, kojem dva puta godišnje podnosi izvješće o svom radu.

Članovi Vijeća, koji nisu zaposleni u tijelima uprave na bilo kojoj razini vlasti u Bosni i Hercegovini, imaju pravo na jednokratnu godišnju naknadu u iznosu od dvije prosječne neto plaće isplaćene u Bosni i Hercegovini, a ova naknada će se isplatiti nakon što Vijeće ministara BiH usvoji izvješće o radu Vijeća za sport.

Vijeće  za sport je, između ostalog, nadležno za davanje mišljenja o Strategiji razvoja sporta u Bosni i Hercegovini i Programu razvoja sporta u Bosni i Hercegovini, kao i davanje mišljenja o godišnjim planovima i financijskim potrebama sporta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije