Vlada FBiH

Imenovani novi članovi nadzornih odbora Međunarodnog aerodroma Sarajevo i BH Pošte

vladi fbih
16.12.2015.
u 18:33

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici nije dala suglasnost za usvajanje Plana poslovanja za 2015. godinu i Srednjoročnog plana razvoja za razdoblje 2015.-2017. godina JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo. Vlada će o problemu Željeznica FBiH raspravljati na sljedećoj sjednici.

Federalna vlada je donijela Odluku o prenosu nabavljenih stalnih sredstava u okviru projekta "Jačanja zdravstvenog sektora-dodatno financiranje" (HSEP AF) krajnjim korisnicima. Na ovaj način je krajnjim korisnicima odobren prijenos stalnih sredstava za zavode zdravstvenog osiguranja i za Federalno ministarstvo zdravstva, nabavljenih u okviru provedbe ovog projekta. Tako je Zavodu zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjske županije odobreno 215.800,65 KM, Tuzlanske 1.728.499,50 KM, Zeničko-dobojske 1.220.648,13 KM, Unsko-sanske 512.408,52 KM, Srednjobosanskog 145.314 KM i Posavske županije 77.705,55 KM, te 362,70 KM za Federalno ministarstvo zdravstva.

Danas je usvojeno izvješće o evaluaciji Strategije za obuku i usavršavanje državnih službenika u Federaciji BiH za razdoblje 2011.-2015., koji je Agencija za državnu službu FBiH izradila uz podršku konzultanata s Ekonomskog instituta iz Sarajeva. Ovo izvješće, s navedenim preporukama, predstavljat će osnovu za izradu Nacrta novog strateškog dokumenta za razdoblje 2016.-2020.

Vlada FBiH donijela danas nije dala suglasnost na Odluku Nadzornog odbora "Energoinvesta" d.d. Sarajevo o načinu i metodi prodaje nekretnina ovog gospodarskog društva na lokacijima Alipašin most i Stup u Sarajevu.

Federalna vlada danas je, nakon razmatranja, prihvatila izvješće Zavoda za javno zdravstvo FBiH o zdravstvenom stanju stanovništva i zdravstvenoj zaštiti u FBiH za 2014. godinu. Procjena stanja zdravlja stanovništva, prikazana u izvješću, neophodna je u definiranju prioriteta, planiranju i donošenju posebnih programa za provođenje zdravstvene zaštite, kao i neophodnih mjera shodno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Danas je data suglasnost na Rebalans plana poslovanja JP Ceste FBiH za 2015. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada FBiH danas je ovlastila punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava: Jasminu Pašić (JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo), Esada Osmanbegovića (BH Telecom d.d. Sarajevo i JP Hrvatske telekomunikacije Mostar), Adnana Mahmutovića (UNIS GINEX d.d. Goražde) i Amelu Mikulić (Konfekcija Borac d.d. Travnik).

Vlada je dala prethodnu saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Međunarodnog aerodroma Sarajevo d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata, te za imenovanje Selme Cikotića (predsjednik), Ismeta Zejnilovića, Maide Hadžiarapović, Radoja Vidovića i Amile Pilav Velić (članovi) za vršitelje ovih dužnosti na razdoblje od najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure.

Federalna vlada dala je prethodnu suglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora BH Pošta d.o.o. Sarajevo, kao i za imenovanje Denisa Zahirovića, Mesuda Ajanovića, Žarka Pušića, Adila Spiljaka, Edina Šišića, Amira Karića i Nurdina Sadikovića za vršitelje dužnosti članova ovog Nadzornog odbora na razdoblje od najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure.

Danas su u Nadzorni odbor Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti zapošljavanja imenovani Vesko Drljača (predsjednik), Omer Korjenić i Mirsada Poturković (članovi).

Federalna vlada donijela je danas odluke o kriterijima za imenovanje članova Nadzornog i Upravnog odbora, te direktora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Izmjenom postojećeg rješenja, za člana Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremom prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. imenovan je Edvin Granić.

Vlada je imenovala Radnu grupu za izradu Strategije za obuku zaposlenih u organima uprave u FBiH (2016.-2020.), u sastavu Samra Ljuca (koordinatorka), Ferid Kulovac, Fazila Sivro, Arijana Strinić, Meliha Gigić, Indira Šulović, Radoslav Novak, Ruzmira Bajrić, Meliha Teskeredžić, Ružica Jukić-Egzeta, Asim Plakalo, Nusreta Sitnić, Arijana Šabić i Jasna Beba.

Vlada je dala prethodne suglasnosti Nadzornom odboru BH Telecoma Sarajevo za razrješenje dužnosti vršitelja dužnosti članova Uprave ovog dioničkog društva, te za imenovanje Sedina Kahrimana, Alme Čolo, Orhideje Junuzović, Tarika Čaršimamovića, Adnana Huremovića i Nihada Borovine za v.d. izvršne direktore, na razdoblje do 30 dana. Ujedno, Vlada je obvezala Nadzorni odbor BH Telecoma da provede natječajnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije