zasučite rukave

Imamo recept za fine i savršeno hrskave kroštule zbog kojeg će snaga vaše volje doći na ozbiljnu kušnju

shutterstock
10.02.2021.
u 07:42

Pokladno vrijeme nezamislivo je bez hrskavih kroštula, a kako ni ove godine nećemo uživati u bučnim karnevalskim feštama, ne preostaje vam ništa drugo nego da zasučete rukave i primite se posla. Ako ih dosad niste pripremali, ne brinite, lakše je nego što vam se čini! 

Foto: shutterstock

Kroštule (fanjki)

Sastojci:

200 g brašna

3 žumanjka

1 žlica šećera

1 žlica rakije (travarice ili po želji)

1 žlica vrhnja

1 vrećica vanilin šećera šećer u prahu

ulje za prženje

Foto: shutterstock

Priprema:

Prvo obavezno prosijte brašno. Pjenasto izmiksajte žumanjke s malo soli. U brašno dodajte žumanjke, šećer, vrhnje i rakiju te umijesite čvrsto tijesto.

Prekrijte ga krpom i ostavite da stoji od pola sata do sat vremena, zatim ga tanko razvaljajte. Režite duguljaste trakice pomoću ukrasnog kotačića s rebrastim rubom pa svaki komad uzdužno razrežite po sredini.

Da biste dobili karakterističan oblik kroštula lijevu stranu tijesta provucite ispod proreza i lagano je izvucite. Oblikovane kroštule ostavite pokrivene krpom da odmore petnaestak minuta prije prženja.

Kroštule pržite u dubokom, vrućem ulju.

Vruće kroštule pospite šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?