''Veliki orden časti"

Ilija Studen dobitnik velikog priznanja Austrije

27.10.2017.
u 09:55

Predsjedniku Uprave Studen Holdinga Iliji Studenu uručeno je priznanje predsjednika Austrije ''Veliki orden časti za zasluge Republike Austrije'' kao priznanje za poseban doprinos u razvoju gospodarstva Austrije i Bosne i Hercegovine.

Priznanje je uručio veleposlanik Austrije u BiH Martin Pamer na svečanosti u povodu obilježavanja Nacionalnog dana Republike Austrije u Sarajevu.

- Izazov investiranja za Studen Holding uvijek je značio ulaganje u razvoj tržišta i gospodarstva zemalja u kojima je naša poslovna grupa prisutna. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja uspjeli smo iz Beča kao sjedišta Holdinga pozitivno utjecati na tržište BiH, te smo otvaranjem dvije proizvodne kompanije, tvornice za proizvodnju jestivog ulja Bimal i Studen-Agrana Rafinerije šećera, s 500 zaposlenih uspostavili Agroindustrijski kompleks u Brčkom koji svojim proizvodima opskrbljuje pored domaćeg tržišta i zemlje širom svijeta - rekao je tom prilikom Studen.

Kao najviše državno priznanje koje predsjednik Austrije svake godine dodjeljuje političarima, generalima, znanstvenicima, umjetnicima, poduzetnicima i poslovnim ljudima za posebna ostvarenja i doprinose, predsjednik Uprave STUDEN Holdinga Ilija Studen jedini je bh. gospodarstvenik laureat ''Velikog ordena časti za zasluge Republike Austrije''.

Prošle godine nagradu ''Veliki orden časti za zasluge Republike Austrije'' dobilo je više od 100 nositeljaa priznanja među kojima je samo 12 osoba koje nisu Austrijanci, priopćeno je iz Studen Holdinga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?