Neovisni odbor odabrao

Ilija Lasić novi ravnatelj policije u HNŽ-u

policija
agencije
30.09.2014.
u 09:52

Članovi Neovisnog odbora potvrdili su raniji izbor na jučerašnjoj sjednici

Ilija Lasić jučer je potvrđen za novog ravnatelja policije Hercegovačko - neretvanske županije. Ovo je odlučio Neovisno odbor koji je jučer zasjedao u Mostaru, a koji je jednoglasno potvrdio Lasića za ravnatelja policije ove županije. Tako je HNŽ nakon godinu dana čekanja dobio novog ravnatelja policije.

Razmatran dopis Vlade

- Razmatrali smo dopis Vlade HNŽ-a i postupili sukladno Zakonu o unutarnjim poslovima u kojem se navodi da Neovisno povjerenstvo mišljenje Vlade o ovome pitanju može pobiti ili uvažiti. S obzirom da Neovisno povjerenstvo donosi odluku, pristupilo se glasovanju i jednoglasno smo potvrdili ranije predloženog kandidata - rekao nam je jučer nakon sjednice prvi čovjek Neovisnog odbora Ivo Karačić. On je naglasio kako su svi članovi Neovisnog odbora sukladno odredbama informirani o održavanju sjednice i dnevnom redu, te kako je Neovisni odbor ranije dobio punu potporu od strane Ureda visokog predstavnika za svoj rad. Inače, bošnjačke stranke su zadnjih mjeseci vršile strahoviti pritisak na rad Neovisnog odbora u želji da se u izboru uvaže samo prijave bošnjačkih kandidata za ovu dužnost. Nakon izbora Lasića za ravnatelja policije u HNŽ-u konačno su stvoreni uvjeti za rješavanje više od 1000 predmeta koji su bili na čekanju. - Radno-pravni status je u potpunosti zapriječen već mjesecima. Imenovanja, odbori, 20 ljudi nije moglo otići u mirovinu i još uvijek primaju plaću iz proračuna ove županije. Proces se morao odblokirati i sada su stvorene pretpostavke da se konačno riješe brojni problemi koji su stvoreni u MUP-u HNŽ-a zbog izostanka imenovanja ravnatelja policije HNŽ-a - rekli su za Vecernji.ba sugovornici.

Odblokirani procesi

Ranije je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda u svojim izjavama za medije istaknuo kako izbor ravnatelja policije konačno vraća normalne uvjete za rad MUP-a HNŽ-a. - Brojni problemi su na čekanju jer ih nitko drugi ne može riješiti osim ravnatelja policije. Politički pritisci koje su vršile bošnjačke stranke su u biti zahtjevi za diskriminaciju. Što je trebalo uraditi s prijavama osoba koje su hrvatske nacionalnosti? Baciti ih u koš? - zapitao se Bevanda u svojoj nedavnoj izjavi za Večernji list o ovoj temi. Nakon jučerašnje odluke Neovisnog odbora očekuje se kako će Ilija Lasić uskoro preuzeti dužnost na koju je izabran, te kako će se odmah početi raditi na rješavanju predmeta koji su dugo vremena čekali na izbor ravnatelja policije HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije