LJERKA MARIĆ:

Ihtijarević preko Agencije rješava privatne poslove

ljerka
Foto: VL FOTO
16.12.2013.
u 09:09

Ihtijarević pak tvrdi da u Agenciji niko ne odgovara ni za što, navodeći da nikada nije učinjena ni kontrola od Ureda za reviziju institucija Federacije BiH, a koja je obvezna svake godine

Dramatično intonirani apel predsjednika Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH Harisa Ihtijarevića da se zaustave navodne nezakonitosti u ovoj instituciji zapravo prikriva činjenicu da je on pokušao privatizirati ovlasti Upravnog odbora. Ostatak tog tijela obratio se javnosti priopćenjem u kojem ukazuje na Ihtijarevićevo neprimjereno ponašanje, koje je i dovelo do sukoba.

Zamjenica predsjednika Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH Ljerka Marić i članovi Upravnog odbora Rajka Topčić, Emir Silajdžić i Jelka Miličević poručili su da upravo Ihtijarević uvodi paralelizam u rad UO-a te da bez ostalih članova Upravnog odbora, izvaninstitucionalno i samoinicijativno postavlja zahtjeve koji nisu sukladni njegovom mandatu te ne želi zakazivati sjednice sukladno poslovniku o radu i programu rada Upravnog odbora. - To posebno kada se zna da se o svim tim pitanjima raspravljalo na redovnim sjednicama Upravnog odbora kako to propisuje poslovnik, što je jedino ispravan način i put i svi materijali su jednoglasno usvajani na sjednicama ovog saziva UO-a. Smatramo da su ovi postupci g. Ihtijarevića vođeni njegovim privatnim interesima nastojeći da kroz Agenciju rješava svoje poslovne i privatne probleme, što smatramo sasvim nedopustivim i u sukobu interesa - ističu u svom priopćenju ostali članovi UO-a.

Ihtijarević pak tvrdi da u Agenciji niko ne odgovara ni za što, navodeći da nikada nije učinjena ni kontrola od Ureda za reviziju institucija Federacije BiH, a koja je obvezna svake godine. Najviše mu je, ipak, zasmetao način zapošljavanja, navodno nepoštivanje Zakona o javnim nabavama te oduzimanja licencije za rad Postbank BH, o čemu je Večernjak već pisao. Zanimljivo je da Ihtijarević nije do sada izlazio u javnost s tvrdnjama o nezakonitostima u Agenciji iako je već dugo na čelu Upravnog odbora te institucije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?