Uhićeni gradonačelnik

Ibrahim Hadžibajrić primat će "bijeli kruh" godinu dana

Ibrahim Hadžibajrić
Fena
29.09.2023.
u 17:42

Bivši načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić podnio je zahtjev za isplatu "bijelog kruha". Za klix.ba je potvrđeno da će on godinu dana primati iznos u visini plaće koju je primao dok je bio na javnoj dužnosti. Predsjedatelj Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić rekao je za klix.ba da je u četvrtak na protokol Općine stigao zahtjev Hadžibajrićeva odvjetnika za ostvarivanje tog prava.

- Trenutačni zakon je takav da on ima pravo na to. Definirano je da na osnovi radnog staža ima pravo isplate plaća u trajanju od jedne godine. Zakon nije tretirao slučajeve kada je osoba u pritvoru - objašnjava Škaljić.

Kako doznaje portal, već je zasjedalo Povjerenstvo za izbor i imenovanja te je izglasano udovoljavanje ovom zahtjevu. Međutim, sve i da je Povjerenstvo odbilo zahtjev, kako nam je objašnjeno, njegova bi odluka na Sudu bila oborena.

Hadžibajrićev odvjetnik pozvao se na članak 12. Zakona o prestanku mandata načelnika u FBiH. Hadžibajrić je uhićen je u okviru akcije "Start", a tereti ga se za organizirani kriminal. S pozicije načelnika smijenjen je 23. srpnja na održanom referendum.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije