Općina Kreševo pomaže mladim obiteljima pri rješavanju prvog stambenog pitanja

I obitelj Tomić nada se da će se uskoro useliti u svoju kuću

08.02.2022.
u 16:39

U Kreševu su jučer potpisani vrijedni ugovori kojima je svrha pružiti potporu mladim obiteljima u organiziranju života i ostanku na svojim ognjištima, u svome kraju i zavičaju. Riječ je o ugovorima koje su potpisali nositelji kućanstava mladih obitelji koje su zadovoljile uvjete javnog poziva, a koji je početkom prosinca prošle godine raspisao načelnik općine Kreševo Renato Pejak, piše Večernji list BiH.

Javni poziv

Javni poziv odnosio se na podnošenje zahtjeva i utvrđivanje liste kandidata za sufinanciranja rješavanja prvog stambenog pitanja za mlade obitelji na području općine Kreševo, u okviru iznosa utvrđenog u proračunu za 2021. godinu. Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Općinske vijećnice, a nazočili su mu općinski načelnik Renato Pejak i zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović koji su pozdravili potpisnike i korisnike novčanog poticaja. Ugovore je potpisalo 12 obitelji, odnosno 12 kandidata koji su zadovoljili postavljene uvjete: Marin Jurić, Ivana Gojsilović, Dražen Lalić, Petar Puljić, Velimir Tomić, Ivan Stanić, Dario Buljan, Belmin Fatić, Vlado Lukić, Ivica Tolo, Goran Magazin i Oliver Šimić.

- Supruga Tanja i ja s dvoje djece živimo u selu Rakova Noga ovdje u blizini Kreševa. Prije dvije godine počeli smo praviti kuću, još je nismo završili i ovaj novac će nam dobro doći. Vidjet ćemo u što ćemo ga utrošiti, vjerojatno na završetak gradnje kuhinje i kupaonice. Sad živimo kod roditelja, nadamo se da ćemo se u ovoj godini useliti u svoju kuću - kaže Velimir Tomić.

- Ova je donacija iznimno bitna za nas mlade, za ljude koji su odlučili ostati na svojoj rodnoj grudi, truditi se, boriti se, imati djecu i živjeti. Supruga Tanja i ja smo kupili stan u Kreševu i ovaj novac ćemo iskoristiti za završetak opremanja stana. Uz infrastrukturne i druge mjere, demografske mjere će pomoći i utjecati na mlade ljude da što manje razmišljaju o odlasku i što više truda te energije ulože u življenje i odražavanje života u našoj državi, u našoj općini - kaže dr. Vlado Lukić.

Umjesto 10, 12 obitelji

Svaka obitelj dobit će po 5000 KM. Umjesto planiranih 10, potporu će dobiti 12 mladih obitelji.

- Prvotno je u proračunu bilo planirano 50.000 KM, a budući da je, od 16 prijavljenih, njih 12 ispunjavalo uvjete, osigurali smo dodatnih 10.000 KM, tako da smo svih 12 obitelji potpomogli s ukupno 60.000 KM, pojedinačno po 5000 KM. S tim ćemo nastaviti, izdvojit ćemo sredstva za pomoć u stambenom zbrinjavanju 10 mladih obitelji i u ovoj, 2022. godini - najavio je načelnik Pejak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?