ZHŽ

I Inzko je iznenađen jer Vlada FBiH ne poštuje odluke Suda

'The international community\'s top peace envoy to Bosnia, Austrian diplomat Valentin Inzko, speaks during a news conference in the capital Sarajevo October 7, 2009. Inzko said the international commu
Foto: 'DANILO KRSTANOVIC'
20.02.2014.
u 09:21

- S obzirom da je mandat nelegalne federalne Vlade u uredu visokog predstavnika, odlučili smo s njim razgovarati o problemima koje je proizvela ova federalna vlast. I Inzko se čudio kako je uopće moguće da netko tko sjedi u federalnoj Vladi ne želi i neće provoditi odluku Ustavnog suda - rekao je Zdenko Ćosić

Unatoč jednom od najtežih stanja u kojemu se BiH nalazi nakon završetka rata, pojedine županije ne dopuštaju da stvari izmaknu kontroli. U ZHŽ-u redovite sjednice i razgovor s visokim predstavnikom nagovještavaju bolje dane. Proteklih dana Zdenko Ćosić je zajedno s izaslanstvom, koje su činili općinski čelnici i ministar branitelja ZHŽ-a Mladen Begić, razgovarao s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom i upoznao ga s problemima koji muče ovu županiju. Između ostalog, glavna tema bila je nezakonita revizija kojom su zahvaćeni branitelji iz ove županije.

- S obzirom da je mandat nelegalne federalne Vlade u uredu visokog predstavnika, odlučili smo s njim razgovarati o problemima koje je proizvela ova federalna vlast. I Inzko se čudio kako je uopće moguće da netko tko sjedi u federalnoj Vladi ne želi i neće provoditi odluku Ustavnog suda. Objasnili smo mu da se Vlada ponaša kao apsolutni vladar kojega ne obvezuju ni zakoni ni Ustav, i da odluke donose na temelju svojih političkih neformalnih razgovora, a ne sukladno zakonu - ističe Ćosić. Inzko je obećao ljudima iz ZHŽ-a da će razgovarati s odgovornim ljudima u FBiH zbog problema branitelja, ali i drugih stvari. - Inzko će, ako pomogne braniteljima, dokazati svoj autoritet. Vjerujem da će on zaštititi građane koji trpe posljedice njihove neodgovorne politike - naglasio je Ćosić.

Što se tiče financijske situacije u ZHŽ-u, kazao je kako su ugrožene socijalne kategorije najbolnija točka i da će iduća zaduženja biti s ciljem da se te ljude zaštiti i da im se pomogne jer su oni prioritet. Radoslav Luburić, ministar financija u ZHŽ-u, kazao je da je aktualna situacija stabilna. - Plaće isplaćujemo, s tim nemamo problema, i vjerujem da ih neće ni biti unatoč stalnom padu prihoda što nam serviraju s viših razina. Planiramo i određene projekte koje ćemo raditi s ciljem razvoja lokalne infrastrukture, a radit ćemo ih u suradnji s općinama - istaknuo je Luburić.

Ključne riječi

Komentara 2

JM
jezero-matica
12:06 20.02.2014.

"Iznenadjen"! Ovaj gubernator kao i njegovi prethodnici su naj veci pokretaci nereda i nepostivanja zakona.Zar ovaj gubernator nije ustolicio ovu NElegalnu vladu,iako je izbrno povjerenstvo postivanjem zakona naslo da je to nelegalno! Zamislite koji je Licemjer i prodavac magle.Zar nemaema nitko da mu rece Istinu i istjera lazi iz njega.Pod hitno treba ga najuriti i kao i sve tzv,medjunarodne predstavnike i sami rjesavati svoje problem u duhu pravde i jednakosti naroda!

MA
mate45
12:51 20.02.2014.

Koji licedmjer. On iznenađen nepoštivanjem zakona. Gdje on živi i zašto prima plaću on i silna svita oko njega. Prvo je on i protuzakonito ustoličio ovu nelegalnu vladu kojoj je kasnije dozvolio da radi ovo što radi. Drugo je što on prima enormno visok osobni dohodak a ne radi ništa. Volio bih znati kolika su novčana srestva koja on i njegov ured koštaju međunarodnu zajednicu, Kako je ovo najgora dosadašnja vlada tako je on najgori dosadašnji prestavnik međunarodne zajednice.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?